В северната ни съседка вземат мерки след трагедията. Румънският премиер Марчел

...
В северната ни съседка вземат мерки след трагедията. Румънският премиер Марчел
Коментари Харесай

Румъния подхваща проверки на всички бензиностанции в страната

В северната ни съседка вземат ограничения след нещастието. 

Румънският министър председател Марчел Чолаку, който дружно с министъра на вътрешните работи Каталин Предою дойде на мястото в село Креведия, окръг Дъмбовица, където две детонации в станция за полутечен пропан-бутан лишиха живота на двама души и раниха 56, съобщи, че в идния интервал ще разпореди надзор на всички бензиностанции и газстанции в страната, а в случай че бъдат открити нередности, които са в положение да застрашат човешки животи, съответните обекти ще бъдат затворени, съобщи Аджерпрес.

Според оповестени от румънските медии първични информации фирмата-оператор на газстанцията в Креведия е била лишена от лиценз за действие още през 2020 година и от три години е работела незаконно. Пожарникарите са уведомили седем държавни институции за нередности, открити у тази компания в отчет на Инспектората за изключителни обстановки от 2020 година, отбелязва телевизия Диджи 24.

Премиерът Чолаку сподели също, че се приготвят помощи за фамилиите, чиито домове бяха разрушени.

Седем къщи са наранени, три съвсем напълно, всички ще получат помощ. Нашият приоритет от нощес беше спасяването на човешки животи и продължава да бъде. Бяха трансферирани до момента (в чужбина) четирима души, ще има още прехвърляния, уточни Чолаку, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че три лечебни заведения за хора с тежки изгаряния са в развой на градеж в Румъния, като една от тях е в столицата. 

По-рано през днешния ден Чолаку дефинира като " образцова " намесата след снощната покруса и благодари на пожарникарите, жандармеристите, служителите на реда, лекарите и медицинските сестри за оказаната помощ.

От своя страна вътрешният министър Каталин Предою сподели, че е избегната по-голяма покруса. По думите му е имало " голям риск " да стане едновременна детонация и в трите цистерни, намиращи се в Креведия, и това е щяло да има " унищожителен резултат " в целия регион.

Същевременно Военната прокуратура се самосезира и стартира следствие на метода, по който са се намесили пожарникарите при пожара в Креведия. Разследването е почнало, откакто при детонацията починаха двама души и бяха ранени 56, от които 43 са фрагменти на Министерството на вътрешните работи (39 пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР